Tuesday, 28 February 2012

HIV Test & Pra Kehamilan - Saya Sudah!

As Salam
Banyak kerja harini, tapi curi² sat up entri yang terperam.. :D

______________________________________________________________________________________________

HIV Test ku sudah settle dong..balik buat dekat kampung, dah alang² balik kan.. call dulu sebelum g tu kot² kena buat appointment dulu ke kan, alhamdulillah walk in saja.. i likeee..

Kisahnya, kena ambil no. giliran jugak tapi langsung tak tau apa motif no tu sebab tak digunakan pun. Nurse tu bagi kad color oren tu lepas suruh letak atas meja pembantu perubatan tu tunggu dia panggil je. Yang best KK sana tak payah gigih isi borang, semua dorang buatkan..huuhuu saya suka :D

 Borang 1

Borang 2

Actually, aku langsung tak baca pun borang yang aku dapat ni. Sampai hari ni masa nk up entri ni baru aku baca..yang amenarik perhatian aku hanya part 'NEGATIF' huhu

Tapi sebelum ni ramai b2b yang review dorang kena masuk satu bilik khas, yang mana ada nurse akan bagi penerangan kan..? tapi time aku ni tak ada apa pun, just tunggu saja dorang isi borang itu lah ini lah then suruh g makmal. tu jer..senang kan..? cuma untuk aku lama sikit rupanya procedure baru sekarang perempuan perlu menjalani Ujian Pra Kehamilan. Jangan risau bukan ada apa pun dia tanya period, penyakit yang ada, family ada tak penyakit..hah lebih kurang camtu lah yang lain  tak ingat, :D

Proses untuk dua test ni aku kena dalam sejam lebih je, tu pun sebab pembantu perubatan tu banyak sungguh task dia aku tengok..bukan untuk HIV saja..

Ok, i'm done babe!!


p/s : Sepanjang kat KK tu lupa snap sekeping pun gambar, dhiera tanya ambik gambar ke tak baru teringat..hek²

11 comments:

  1. utk talasemia eh..? itu yg suria lupaa..dh sampai rumah bru teringat, heeee tp xpe kot next time bleh buat kan, coz yg tu x wajib lg :D

    ReplyDelete
  2. bile bace entri suria. saya pun bsemangat nak g buat jugak. next 2 weeks la kot. la nie busy. (blogwalking xbusy pulak.haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria pn amik kesempatan ja ni,
      dh alang² balik kampung, kedah lak cuti hari ahad on ja laaah..hehe cepat² buat ;D

      Delete
    2. eh, salah..kedah keja hari ahad..
      muahahahah :P

      Delete
  3. suria, KK kt tempat kite pn same mcm yg suria pegi.. xde tang bg penerangan tuh.. jumpe doc pn, doc x bg penerangan ape sgt.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan², doc. byk lagi keja kan..
      just bagi pamphlet suruh baca sendiri..
      hehehe

      Delete
  4. kena terjah KK situ la..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn risau KK tu stiap hari bleh buat, kalo p hari biasa lg lah x ramai :D gudluck :)

      Delete

Hello cantik's.. ;)