Thursday, 1 March 2012

2 Bulan 5 Hari

As Salam,

Dah masuk March u'olls.. tapi aku still menganga² kekonon nak kahwin lagi 2 tahun, padahal lagi 2 bulan. Kalau kira bulan boleh lah consider 'alaaah..2 bulan lagi, cer kau kira hari..kot ada yang terberak² fikir gilos banyak benda tak buat..' hakhak

Boleh lah kalau nak list down semula benda apa yang kekonon aku nak DIY sendiri tu, tapi boleh makan diri kang..haha

1) Yassin cover
2) Paper bag - Dah lebih 2 bulan aku punya proses tak siap lagi..
3) Handbouquet - Ini dah macam terfikir nak kensel, malass
4) Centerpieces - Ini baru nak berangan buat
5) Baju family - Color dah decide tapi belum beli
6) Curtain - Mak beli...hikhik (suko yoooo yang ni)
7) Signage - Rasa cam nak buat last minutes..ish
8) Guest book - Ini pun cam dah malas nak buat, ingat nk beli yang ready made, huhu

Benda yang dah boleh aku collect bulan ni pun cuma baju nikah & insya'allah kad kahwin. Bunting pun entah kat mana² lah lagi...

Tudung nikah belum decide nak yang macam mana, veil pun belum decide..ingat nk guna sikit lace baju tapi nak kena tunggu baju siap dulu pertengahan bulan ni. Habis camna nak hantar bagi orang tolong buat..? dah bulan 4 dah terang² aku nak settle habis semua..tak sempat jawapannya!!  Tudung untuk sanding kalau boleh tak mau yang bridal bagi, demand! nak beli sendiri..yang awning senang, nak g beli tempat yang sama masa bertunang haritu..hikhik Jalan TAR tungguuuuuu

Hantaran pun dah kena rombak, ada 2-3 barang kena beli semula..rasa membazir tapi tunang nak belanjaa... auewww! sukanyaaa tapi kesian pun ada..huk²

Till then,
bai


 

8 comments:

  1. chaiyok suria :) jangan malas malas buat preparationsss ok tapi pleaseeee rajin makan taw..hik.takut nanti berat (42kg) jadi makin ringan timbangannyeeee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah malas maha dasyat dh ni nana..hehe
      hah kaaan, tinggal tulang..hikhi
      thanks nana cantik ;)

      Delete
  2. eh dh xlama tu suria..jgn lengah2 ye..nti cuak abis..heheh..gud luck yunk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan²...risau jugak ni cam byk yg x settle..
      bestnye dh puan mila, dlu dtg blog ni cik mila lg..heeee :D

      Delete
  3. me too tgl 2 bulan. haishh...nasib bek baju, veil da siap, tgl nk tmbh pearl la konon. kad kawin blom, stiker blom, beg nk letak doorgift blom. pening okeh. hahahks

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloor..best lah baju, veil dah siap..
      heee..xpe bleh goyang kaki awal skit.. ;)

      Delete
  4. chayokkkkkkkkkkkk heeeeeeeeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. you toooooo kikin syg...hahahahaa :D

      Delete

Hello cantik's.. ;)