Wednesday, 16 May 2012

Indah Ke Berumah Tangga..?

As Salam,
Sorry nah.. mood nak review tu swing.. entah mana² terbang.. kihkih

________________________________________________________________________________________________

Sejak kahwin ni kan... kawan², sepupu sepapat setiap hari bertanya best tak kahwin. Indah ke tak. Apa perasaan. Ish susah nak ungkapkan #cewah.

Aku kan tinggal dengan mertua untuk sementara, rumah belum dapat lagipun masjlis bertandang next month je ingat dapat lah tolong² family husband buat preparation tapi haram.. tidur awal je kerja aku.. hahahahaa letih kemain g kan, padahal dah sampai rumah lepas kerja bukan kena masak apa pun semua mertua dah sediakan.. sungguh aku malu weh! sampaikan first week haritu mak mertua tolong basuhkan baju dan ampaikan segala jenis pakaian termasuk tutt tutt.. huuuuu aku gila malu laaaaa tak tau nak letak mana muka aku hanya sediakan apa husband nak je, minum ke apa ke.

So start minggu ni aku tak keluarkan lagi baju kotor simpan dalam bilik, kang nanti dia tolong cucikan lagi.. hihi baikan mak mertua aku..? hingga  aku malu terkedu..

Yang indahnya pergi kerja balik kerja dah berteman, tidur pun dah berteman.. hihi makan pun dah sama², dapat tengok muka selama mana kau nak! hahaha

Sekarang banyak batas kena jaga, dari segi aurat alhamdulillah.. husband sangat jaga, hihi kalau ada orang datang rumah terus dia suruh aku dok dalam bilik..hihi lagi lemak lah aku kan boleh bikin malas nih!

Memasak belum lagi, setakat goreng ikan, panas lauk, buat air itu tak termasuk memasak bagi aku.huhu Kesian jugak husband teringin nak aku masak tapi aku masih dalam fasa menyesuaikan diri, masih lagi kekok, malu² taik kucing. Insya'allah soon ye syg.. hihi

So far so good..
Syukur Alhamdulillah Ya Allah ;)

Till then,

p/s : Entry untuk hilang mengantuk :D


10 comments:

  1. Replies
    1. ha'ah..hehee
      alhamdulillah.. :)

      Delete
  2. Haha..mcm mila jgk nih..bru je sx msak kt umh mertua..tp basuh bju idok ler..naik lmk la nmpk cmtu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee.. suria memang dh berlemak² pun,
      tau kt mak ni mau kena pancung..kihkih :D

      Delete
  3. indahnyaaaaa.hihi jap tengah imagine nih kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn ter'over' imagine tau zimie.. kihkih :D

      Delete
  4. hep! ape bini org dok umah MIL malas ni! hahaha~ biaselah tu mule2 mmg malu2 segan2 lagi.. insyAllah lame2 gelak pon xreti cover.. haha~ nnt dah duk berdue lagi best, hari2 pikir nak masak ape.. mmg seronok lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan malu tp segan..hihihi
      insya'allah, ade rezeki nanti duduk sendiri jugak.. baru lah dpt rasa erti kehidupan berumah tangga, ecewah! hihi :D

      Delete

Hello cantik's.. ;)