Friday, 13 June 2014

Mencari Multivitamin Untuk Ibu Menyusu

Assalammualaikum,

Aku sekarang tengah mencari multivitamin untuk diri sendiri ni, banyak dah orang suggest itu ini tapi aku masih tak berani. Risau susu katanya..hihi

Ye la aku masih menyusu si Dhafea. Tapi pada masa yang sama aku nak cari multivitamin untuk badan aku ni. Ya Allah kalau orang tengok sumpah cakap aku dah jadi macam tiang. Kurus + keding. Jangan la cakap kering rasa teruk sangat.kahkah

Aku google 99% yang keluar semua Shaklee. Aku kalau boleh tak nak Shaklee, banyak sangat kena telan pastu besar pulak tu..hehe aku ni dah la jenis tak suka makan ubat. Nak muntah.

Kalau boleh telan sebiji dalam sehari je. bahaha

ESP pun aku pernah minum, walaupun tak sedap aku telan jugak sebab mahal oii. Tu pun ada lagi sikit 3-4kali minum lagi, dah malas dah..huhu

ESP ok..rasa bertenaga, cuma tak sesuai dengan aku maybe sebab aku rasa tak lapar bila aku minum ESP tu. So menjadikan aku kurang rasa nak makan. No..no..tak baik untuk aku yang keding ni

Habatussauda masih consume, cuma kadang-kadang kalau dah habis entah bila nak pergi beli.hehe

Aku nak vitamin yang boleh buat aku bertenaga, kahkah

Harum Malam???





7 comments:

  1. Makan B-Complex.Apa-apa brand pun ok.

    ReplyDelete
  2. hehe rina pn ssh nak mkn supplement. yg rajin vit C, vit E ngn olive oil ja. huda try la mkn kurma. kalau dah ssh nak mkn supplement. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. vit C dgn E tu tablet ka rina? olive oil tu capsul ka cemana?

      Delete
  3. hahahaha ampun suriaaaaaa. jgn mare dah tepanggil suria huda la plak. ahahahah

    ReplyDelete
  4. cube amalkan makan sesudu madu setiap pg dengan kurma.

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)