Tuesday, 16 December 2014

Kidzoona - AEON Equine Park

Assalammualaikum,

Ini cerita dah basi. Aku pun ingat-ingat lupa bila ke masa entah bawa Dhafea kesini.

Boh jugak dalam blog, abadikan orang kata..hahaha over

Google

Seriously  aku tak tahu pun kewujudan Kidzoona ni, yang aku tahu Kidzania kot yang dekat AEON Setiawangsa tu, huhu

Entrance fee :
Weekdays RM10.00 / person
Weekend RM15.00 / person

Parents free ye. Main sampai penat. No limit.

Masuk ja entrance Dhafea dah nampak rides, haha tergedik-gedik suka. Lepas tu nampak kawah ball. Tak tau nak panggil apa. Budak ni suka ball. Dalam banyak-banyak tempat dekat ball tu jugak dia main lama

Husband cakap datang sini ibu yang over excited anak biasa-biasa saja.haha nyampass 

Tempat ni tak la besar sangat, sedang-sedang. Aku pergi Sabtu pukul 2pm so ramai sikit budak-budak.

Dhafea ni lemah santun sikit, kot terlanggar sikit kedebuk lah beliau. huhu Tapi lebih ramai budak-budak besar. Depa conquer tempat main. Lepas tu terjun sesuka hati, tolak Dhafea. Aku kesian la tengok Dhafea ni dia nak main, menjerit-menjerit tengok orang main lompat-lompat tapi dia asyik kena tolak ja. Budak-budak ni main tolak mak bapak buat dunno ja tu aku geram, sibuk dengan handphone T__T. Tak kan aku nak marah anak orang, so bawak ja la Dhafea ke zone lain.

Ini kes ramai budak dok lompat dari atas turun bawah, tu yang berkepit dengan ayah dia tu :D




 Selebihnya aku bawak dia naik kuda ni..hahah main la sorang-sorang nyanyi sorang-sorang.

Naik benda ni menangis, takut husband dok goleh-golek hahahaa


Last zone main blocks, disebabkan Dhafea renek sikit maka aku angkat naik atas meja..hahahah

Zone masak-masak, pun ada semua dah kena conquer dengan budak besar. Aku bawak dia jalan sambil lalu saja. Ambil syarat datang. huhu

Lepas 2jam aku ajak balik. Panas oii sebab ramai so aircon macam dah tak rasa. Berpeluh ketiak mak nak.

Husband cakap nak repeat lagi tapi tak tahu bila. Sebab nak ke Seri Kembangan tu kan lubuk jammed..huhu.








5 comments:

  1. besnyaaa. dhafea nampak hepi sgt tu. skali dgn mak pak dia pun join main. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la rina selalunya mak pak yg over..hahhaa

      Delete
  2. Tak tahu pun kewujudan tempat ni...selalu pergi beli barang pastu balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada u, i pun baru je tahu..
      tapi i dah tak ingat floor mana..hihi

      Delete
  3. macam bset..slalu lalu ja kat sini...lenkali leh try bawak umayrah masuk

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)