Tuesday, 10 February 2015

Dhafea Penggemar Yakult

Assalammualaikum,

Since aku bagi dia minum Yakult masa serangan tonsil haritu dia dah pentegar Yakult. Sampaikan hari² dia mintak Yakult. Pokai camni! haha

Mula² aku beli 1pack je, dia try minum masa demam tu..so separuh je. Dah habis 1pack minggu depan aku beli lagi. Habis! minum selang sehari. Lepas tu terus ayah dia beli double pack. Kali ni tiap² hari dia mintak nak Yakult. Kalau dengan aku memang meraung laa menangis aku tak bagi. So dia pilih ayah dia mesti dapat hahaa.

Adoii!

Ni bertahan ada lagi 2botol kot. Semalam dapat skip tapi hampir² husband nak bagi. Aku cakap tak payah lah bagi sebab dah setiap hari minum. Tak bagus lah!

Harini aku nak skip lagi..biar lama sikit baru bagi.

Kalau pergi Tesco lalu bahagian chiller aku saja jalan laju² tapi dia tarik tangan ayah dia ke Yakult. Tapi aku belikan yogurt drink je. Itu pun rasa lebih kurang, so dia cakap Yakult hahhahaa. tapi tu la yogurt drink semuanya low fat. Geram oii bukan budak je memerlukan fat ni aku pun amat memerlukan.

Kesimpulannya aku akan terus skip yakult untuk dia seketika. Kira seminggu sekali ke ok la kot. Rasa je macam masam tapi tinggi gula!

Ke macam lebih bagus aku buat yogurt drink sendiri. Yogurt + air buah. hihihihihi

4 comments:

  1. suria..

    yakult tu tak boleh dibagi dalam kuantiti banyak rasenye..

    kita yang besau ni pon, sehari sebotol je boleh..

    kalau lebeh, tak berapa elok...

    last week ada ceramah kesihatan dari yakult..tapi iolss tak pegi pong, kakak opis yang cerita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah ye ina..
      selalu bagi sebotol je xpenah lebih..hehe
      skrg ni tengah stop bagi dia, biar lama sikit

      thanks darling ;)

      Delete
  2. rayyan pon ngn papa dia laju je dpt nutrigen.. haha.. bleh wat sendiri suria.. dkt group resipi makanan baby
    http://resepimakananbaby.blogspot.com/2014/12/homemade-vitagen.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..haih kaum bapa ni lembut hati betul hahaha
      kite ni kemain sorokkan..

      ok, thanks tqah ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)